Zorgwoning / Tiny House

Gepubliceerd op 18 maart 2024 om 22:16

De kosten van woonzorgcentra zijn aanzienlijk gestegen. Overweeg daarom misschien een hoogwaardige zorgwoning of -unit als alternatief. Deze zijn ontworpen met oog voor detail en gebouwd met een solide houtconstructie.

Overweegt u het bieden van zorg aan een familielid? Dan is het zeker de moeite waard om te overwegen een zorgwoning in uw tuin te bouwen.

Recentelijk is er geen vergunning meer nodig voor het bouwen van een zorgwoning, behalve in het geval van een "speciale woning", zoals bijvoorbeeld in een beschermd stadsdeel of bij een monument. We raden aan om dit te verifiëren bij uw gemeente.

Onze zorgunits zijn verkrijgbaar in zowel mobiele als permanente varianten. Een mobiele zorgunit kan gedurende 3 jaar in de tuin blijven staan, met de mogelijkheid tot één verlenging. Na deze periode is een omgevingsvergunning vereist.

Voor senioren-zorgwoningen zijn er geen premies, subsidies of andere fiscale voordelen beschikbaar, omdat beide huishoudens juridisch als apart worden beschouwd. Het is echter mogelijk om bij de gemeente een eigen adres aan te vragen. Houd er rekening mee dat voor alle financiële regelingen beide huishoudens dan als zelfstandige woning worden beschouwd. Meer info kan je HIER vinden.

Indien u een mantelzorgwoning wilt plaatsen, gelden er enkele voorwaarden, waaronder een maximale oppervlakte van 50m² en een maximale hoogte van 3m met een nokhoogte van 5m.

Interesse in een zorgunit of wens je meer informatie over de mogelijkheden? N2 BUITENLEVEN is gespecialiseerd in het bouwen van zorgwoningen/tiny houses met houtmassief materiaal. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.